انار درختی کوچکی است که ارتفاع آن تا 6 متر می رسد. این درخت بومی ایران و مناطق مجاور آن است و معمولاً در مناطق نیمه گرمسیری می روید. میوه این درخت حاوی مقدار زیادی ویتامین C، اسیدهای آلی و مواد قندی است که مصرف آن برای سلامت بدن بسیار سودمند می باشد. حتی از ریشه و ساقه درخت انار به دلیل ترکیبات تاننی و آلکالوئیدش، برای رفع انگل های روده استفاده می کنند. همچنین از انار برای درمان ورم های داخلی بدن از جمله ورم کبد، کلیه و سایر اجزای سیستم گوارشی بسیار مفید است. از میوه انار محصولات و فراورده های بسیار زیادی تولید می شود. از جمله میتوان به رب انار، آب انار، لواشک انار، مربای انار اشاره داشت. رب انار ترکیبی از آب انار، شکر و آبلیمو است که خواص مشابه به آب انار را دارا می باشد. از این رو رب انار به عنوان بهترین چاشنی تقویتی برای کلیه ها و سیستم گوارشی می توان در غذا استفاده کرد. همچنین آنتی اکسیدان فراوان در رب انار موجب کاهش استرس، کاهش فشار خون و پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار موثر می شود. جدول زیر ارزش غذایی 100 گرم رب انار را نشان می دهد.
انرژی | 290 انرژی |
کربوهیدرات | 74.7 گرم |
چربی | 0.1 گرم |
کلسیم | 205 میلی گرم |
آهن | 4.7 میلی گرم |
منزیم | 242 میلی گرم |
فسفر | 31 میلی گرم |
پتاسیم | 1.4 میلی گرم |
سدیم | 37 میلی گرم |
روی | 0.3 میلی گرم |
منگز | 1.5 میلی گرم |
از جمله فواید دیگر رب انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مضرات:
درباره این سایت