یکی از پرمصرف ترین گیاهان زراعی (غلات) جهان گندم میباشد که حاویدانه های بسیار ارزشمندی با خواص غذایی بسیار بالایی است. گندم از سه بخش اصلی آردینه، پوسته و جوانه تشکیل شده است. این گیاه سرشار از مواد آلی و معدنی چون پروتئین، انواع ویتامین B ،E ،C ،A، فیبر، نشاسته و … می باشد. وجود این ترکیبات خواصی چون رفع بیماری های پوستی، پیشگیری از خونریزی سینه، پیشگیری از سرطان روده، رفع یبوست و تسکین درد های روماتیسم و مفاصل به آن بخشیده است. علاوه بر این گندم بسیار چاق کننده و اشتها آور است که بایستی در مصرف آن احتیاط کرد.از طرفی گندم حاوی پروتئینی به نام گلوتن می باشد که برای افراد مبتلاء به سلیاک بسیار مضر است. همچنین مصرف گندم برای افرادی که مبتلاء به گرفتگی های عروقی هستند، مضر می باشد. یکی از فراورده های گندم، آرد آن می باشد که از نرم، آسه کردن دانه های گندم به دست می آید و در پخت انواع فرنی، کیک و شیرینی استفاده می شود. جدول زیر، ارزش غذایی موجود در 100 گرم آرد گندم را نشان می دهد.
انرژی | 364 کالری |
چربی | 1 گرم |
سدیم | 2 میلی گرم |
پتاسیم | 107 میلی گرم |
کربوهیدرات | 76 گرم |
پروتئین | 10 گرم |
کلسیم | 1 درصد |
آهن | 6 درصد |
منیزیم | 5 درصد |
از دیگر فواید موجود در آرد گندم عبارت است از:
درباره این سایت