انار درختی کوچکی است که ارتفاع آن تا 6 متر می رسد. این درخت بومی ایران و مناطق مجاور آن است و معمولاً در مناطق نیمه گرمسیری می روید. میوه این درخت حاوی مقدار زیادی ویتامین C، اسیدهای آلی و مواد قندی است که مصرف آن برای سلامت بدن بسیار سودمند می باشد. حتی از ریشه و ساقه درخت انار به دلیل ترکیبات تاننی و آلکالوئیدش، برای رفع انگل های روده استفاده می کنند. همچنین از انار برای درمان ورم های داخلی بدن از جمله ورم کبد، کلیه و سایر اجزای سیستم گوارشی بسیار مفید است. از میوه انار محصولات و فراورده های بسیار زیادی تولید می شود. از جمله میتوان به رب انار، آب انار، لواشک انار، مربای انار، سس انار اشاره داشت. ترکیبات سس انار همچون رب انار می باشد و به علت وجود آنتی اکسیدان فراوان خواص بسیار زیادی چون تقویت کننده کلیه و سیستم گوارشی کاهش استرس، کاهش فشار خون و پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار موثر می شود. جدول زیر ارزش غذایی 100 گرم سس انار را نشان می دهد.
انرژی | 290 انرژی |
کربوهیدرات | 74.7 گرم |
چربی | 0.1 گرم |
کلسیم | 205 میلی گرم |
آهن | 4.7 میلی گرم |
منزیم | 242 میلی گرم |
فسفر | 31 میلی گرم |
پتاسیم | 1.4 میلی گرم |
سدیم | 37 میلی گرم |
روی | 0.3 میلی گرم |
منگز | 1.5 میلی گرم |
از جمله فواید دیگر سس انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مضرات:
درباره این سایت